2 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Gevuld peertje met tijm-amandelspijs en frambozensaus

Gevuld peertje met tijm-amandelspijs en frambozensaus

ingrediënten


20 min
2 personen
1 eetlepel ei

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

40 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel frambozenlikeur
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

2 kleine peren
vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

stukje sinaasappelschil

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter zoete witte wijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem de peertjes uit de wijn en verwijder het klokhuis met een lepeltje. Leg ze met de holte naar boven in de ovenschaal.
  • 2 Meng de amandelspijs met de helft van de tijm en het ei tot een glad mengsel en vul de holtes ermee. Bak de peertjes 10 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Schenk wat frambozen­saus op de borden en leg de halve peertjes erop. Bestrooi met nog wat tijm en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 4 gram