4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevuld varkenshaasje met pistache en rauwe ham

Gevuld varkenshaasje met pistache en rauwe ham

ingrediënten


40 min
4 personen
scheutje bouillon

dit product is niet beschikbaar

glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar

4 takjes salie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

aluminiumfolie

  • 1 Maal de pistachenoten met de knoflook, sinaasappelrasp, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper in de keukenmachine tot een fijne pesto.
  • 2 Snijd de varkenshaasjes in de lengte circa 2 cm in en vul de holte met de pistachepesto. Duw de inkeping in het vlees weer naar elkaar toe en bekleed de naad met een paar blaadjes salie. Rol vervolgens 2 plakjes ham eromheen. Snijd de rest van de salie fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de rest van de olie met 1 eetlepel boter in een braadpan en braad hierin de varkenshaasjes rondom in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de fijngesneden salie toe en blus af met de wijn. Laat deze saliejus 1 minuut koken om de alcohol te laten verdampen.
  • 4 Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en giet de jus erover. Verdeel de rest van de boter in blokjes erover, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de varkenshaasjes in het midden van de oven nog circa 20 minuten garen. Verwarm de laatste 5 minuten de borden mee.
  • 5 Neem de varkenshaasjes uit de jus en snijd ze in schuine dikke plakken. Leg op de warme borden en schenk de jus royaal erover.

bereidingstip

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn in de jus bij dit recept dan door bouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 44 gram