4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde aardappel met gehakt en salade

Gevulde aardappel met gehakt en salade

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 druppel tabasco
2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

8 middelgrote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Kook de aardappels met schil in 10 minuten net niet gaar. Giet ze af en laat iets afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aardappels in de lengte en hol ze iets uit.
  • 3 Meng het aardappelkruim met ui, knoflook, sojasaus, tabasco en zout en versgemalen peper door het gehakt. Vul de aardappelhelften ermee en zet ze naast elkaar op de bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven tot het gehakt gaar is.
  • 4 Meng voor de salade de tomaten- en komkommerplakken in een schaal. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met versgemalen peper, zout en bieslook. Serveer deze salade met de gevulde aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 29 gram