4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Gevulde aardappelschillen

Gevulde aardappelschillen

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de aardappels met schil met de olie en rooster ze in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 2 Halveer de aardappels en schep het kruim eruit. Meng de helft van het kruim met de kerrie, groene peper, bosui, zure room en driekwart van de kaas. Vul de schillen met 1 eetlepel vulling, druk goed aan en bestrooi met de rest van de kaas.
  • 3 Rooster de schillen nog 8-10 minuten in de oven. Bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 7 gram