8 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht
home recepten Gevulde appeltjes met walnoten, rozijnen en specerijen

Gevulde appeltjes met walnoten, rozijnen en specerijen

ingrediënten


20 min
8 personen
water
150 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneel
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

8 kleine appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

staafmixer met hakmolen

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appeltjes, zorg ervoor dat de onderkant van de appel intact blijft, zodat de vulling erin blijft. Of stop een stukje van de onderkant terug om het gat weer dicht te maken. Zet de appeltjes in de ovenschaal.
  • 2 Maal in de hakmolen de walnoten met de rozijnen, basterdsuiker en specerijen. Vul de appeltjes hiermee.
  • 3 Leg op elk appeltje een vlokje roomboter. Schenk het appelsap of het water in de schaal.

bereidingstip

Lekker met lobbig geklopte slagroom.. Bestrooi de appeltjes met een beetje poedersuiker en garneer met een blaadje munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 2 gram