4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de aubergines in de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Leg de aubergines op de bakplaat.
  • 2 Snipper de ui. Hak de knoflook fijn Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
  • 3 Bak de klein gesneden aubergine 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min.
  • 4 Voeg 200 ml water en de tijm toe. Verwarm de saus op een lage stand 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep de gehaktsaus in de auberginehelften. Bestrooi met de kaas.
  • 5 Bak de aubergines in de oven in 30 min. bruin en gaar.

bereidingstip

Hoe bak je aubergine het best in de oven zonder dat ’ie taai wordt? Zo:<br/> • Aubergine bevat veel vocht. Bestrooi ‘m daarom eerst met zout en laat 20-30 min. intrekken. Spoel af en dep goed droog. Zo voorkom je dat de aubergine taai of sponzig wordt. <br/> • Bak de helften vervolgens op ruime afstand van elkaar, zodat ze echt kunnen garen en niet gaan stomen. In de oven worden ze dan heerlijk zacht, goudbruin en lekker. <br/> • Bak niet te lang! Bak je aubergines tot ze goudbruin en zacht zijn, en voorkom dat ze helemaal uitgedroogd raken. Je wilt de aubergines niet knapperig, maar mals. . <h4>Variatietips</h4> • Met champignons: vervang het gehakt door 250 g champignons in plakjes.<br/> • Met geitenkaas: vervang de jong belegen kaas door geraspte jong belegen geitenkaas.<br/> • Met feta: vervang de jong belegen kaas door 200 g verkruimelde feta.<br/> • Met spinazie: vervang het gehakt door 400 g spinazie. Vervang de geraspte kaas door 200 g verkruimelde feta. . <h4>Gezondere tip: eet de schil mee</h4> De schil van gebakken aubergine kun je prima eten. Niet iedereen is fan van de structuur, maar hij bevat wél vezels en voedingsstoffen. Gewoon proberen dus! . <h4>Gevulde aubergine kruiden</h4> Wil je je gevulde aubergine kruiden? Bij aubergines gevuld met gehakt passen oregano, munt en kaneel. Een aubergine gevuld met groenten kruid je met komijn, koriander, en paprika- of chilipoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 358 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst