bakplaat met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
bakplaat met bakpapier
bereiden
bereidingstip
Hoe bak je aubergine het best in de oven zonder dat ’ie taai wordt? Zo:<br/> • Aubergine bevat veel vocht. Bestrooi ‘m daarom eerst met zout en laat 20-30 min. intrekken. Spoel af en dep goed droog. Zo voorkom je dat de aubergine taai of sponzig wordt. <br/> • Bak de helften vervolgens op ruime afstand van elkaar, zodat ze echt kunnen garen en niet gaan stomen. In de oven worden ze dan heerlijk zacht, goudbruin en lekker. <br/> • Bak niet te lang! Bak je aubergines tot ze goudbruin en zacht zijn, en voorkom dat ze helemaal uitgedroogd raken. Je wilt de aubergines niet knapperig, maar mals. . <h4>Variatietips</h4> • Met champignons: vervang het gehakt door 250 g champignons in plakjes.<br/> • Met geitenkaas: vervang de jong belegen kaas door geraspte jong belegen geitenkaas.<br/> • Met feta: vervang de jong belegen kaas door 200 g verkruimelde feta.<br/> • Met spinazie: vervang het gehakt door 400 g spinazie. Vervang de geraspte kaas door 200 g verkruimelde feta. . <h4>Gezondere tip: eet de schil mee</h4> De schil van gebakken aubergine kun je prima eten. Niet iedereen is fan van de structuur, maar hij bevat wél vezels en voedingsstoffen. Gewoon proberen dus! . <h4>Gevulde aubergine kruiden</h4> Wil je je gevulde aubergine kruiden? Bij aubergines gevuld met gehakt passen oregano, munt en kaneel. Een aubergine gevuld met groenten kruid je met komijn, koriander, en paprika- of chilipoeder.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 358 kcal |
| vet | 25 gram |
| verzadigd vet | 11 gram |
| koolhydraten | 10 gram |
| eiwit | 23 gram |
WEB01-SPAR-PU