4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Gevulde auberginerolletjes met peperonata en ansjovis

Gevulde auberginerolletjes met peperonata en ansjovis

ingredi├źnten


20 min
4 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

8 cocktailprikkers

  • 1 Verhit een grillpan. Veeg de plakken aubergine schoon en bestrijk ze aan beide kanten met olie.
  • 2 Gril in de pan aan beide kanten goudbruin en leg ze plat op een schaal. Schep de peterselie door de peperonata.
  • 3 Halveer de ansjovisfilets in de lengte. Halveer de mozzarella en snijd in plakjes.
  • 4 Leg op elke plak aubergine een lepel peperonata, een reepje ansjovis en een stukje mozzarella. Rol de aubergine op en steek vast met een cocktailprikker.

bereidingstip

Serveer dit recept ook eens als maaltijd met rijst erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 212 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 12 gram