4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Gevulde avocado met makreel en groene appel

Gevulde avocado met makreel en groene appel

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 groene appel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 gerookte makreelfilet
1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in kleine blokjes. Rooster het komijnzaad licht in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Haal de makreelfilet voorzichtig uit elkaar met een vork. Meng de avocado met de makreel, het witte deel van de bosui, het limoensap, de appel, de helft van de bieslook, de komijn en rode peper.
  • 3 Schep de salade in de avocadoschillen. Garneer met de crème fraîche, overige bieslook en granaatappelpitjes.

bereidingstip

Vervang het komijnzaad in deze gevulde avocado met makreel en groene appel door komijnpoeder, dit hoef je niet te roosteren.. Deze gevulde avocado maak je ook heel gemakkelijk vegetarisch: vervang hiervoor de makreel door geitenkaasbolletjes.

wijnadvies

Park Villa Chardonnay


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 7 gram