4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde beenham met broccolicrème

Gevulde beenham met broccolicrème

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

25 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

25 gram peterselie
600 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

keukengaren

ovenvaste braadpan

vleesthermometer

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Dep de beenham droog met keukenpapier. Snijd de ham horizontaal net niet helemaal doormidden en klap open. Snijd de opengeklapte helften vanuit het midden nog een keer weer net niet helemaal door. Vouw de ham uit tot een lange lap en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Pureer de groene kruiden, knoflook en paneermeel met een beetje olijfolie tot een grove pasta. Bestrijk de snijzijde van de beenham ermee, rol het vlees op en bind het vast met keukengaren. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in de braadpan en bak hierin de ham rondom lichtbruin. Zet de pan 40-45 minuten in het midden van de oven. Steek eventueel een vleesthermometer erin en wacht tot de kerntemperatuur van het vlees 62-63ºC is.
  • 4 Verdeel intussen de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in de bouillon in 5-6 minuten beetgaar. Giet af en vang het vocht op. Pureer de broccoli met de crème fraîche, zout en peper. Voeg indien nodig extra kookvocht toe.
  • 5 Neem de ham uit de oven en laat circa 10 minuten rusten. Verdeel de broccolicrème over warme borden. Snijd de ham in plakken en leg op de borden.

bereidingstip

Vervang de groene kruiden in dit recept door pesto of tapenade.

wijnadvies

Met zijn frisse zuren en fruitige karakter is een Italiaanse Verdicchio Classico uit de Italiaanse Marken de ideale partner voor bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 34 gram