4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde bietenpannenkoeken

Gevulde bietenpannenkoeken

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

6 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Pureer de eieren glad met de helft van de bieten en de melk. Giet in een kom en meng met het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak hierin van het beslag pannenkoeken tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Houd apart.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kikkererwten, knoflook, overige bieten en komijn circa 5 minuten. Schep in een kom en meng met de yoghurt, appel en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout.
  • 4 Schep dit mengsel op de pannenkoeken, rol op of vouw dubbel en bestrooi met de rest van de koriander.

bereidingstip

Vervang de koriander in dit recept door munt voor een frisse smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 22 gram