8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gevulde chipolatacake

Gevulde chipolatacake

ingrediënten


30 min
8 personen
150 gram chocolade hulstblaadjes
250 gram sinaasappeljam
1 eetlepel vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta

dit product is niet beschikbaar

160 gram zachte nougat

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 roombotercake

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de cake in de lengte in 3 gelijke plakken. Leg de cake even in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
  • 2 Klop de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast.
  • 3 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak de nougat in kleine stukjes.
  • 4 Roer de ricotta goed los met de honing. Schep de nootjes en de nougat door de ricotta.
  • 5 Verdeel de jam over twee lagen cake en verdeel hier de ricottavulling over.
  • 6 Stapel de lagen cake weer op en leg de cake op een schaal. Dek af en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Bestrijk de cake rondom met de slagroom en zet de kerst chocolaatjes er rondom tegenaan en bovenop.
  • 8 Snijd de cake in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 10 gram