8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gevulde chipolatacake

Gevulde chipolatacake

ingrediënten


30 min
8 personen
150 gram chocolade hulstblaadjes
250 gram sinaasappeljam
1 eetlepel vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
160 gram zachte nougatblokjes

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 roombotercake

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de cake in de lengte in 3 gelijke plakken. Leg de cake even in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
  • 2 Klop de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast.
  • 3 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak de nougat in kleine stukjes.
  • 4 Roer de ricotta goed los met de honing. Schep de nootjes en de nougat door de ricotta.
  • 5 Verdeel de jam over twee lagen cake en verdeel hier de ricottavulling over.
  • 6 Stapel de lagen cake weer op en leg de cake op een schaal. Dek af en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Bestrijk de cake rondom met de slagroom en zet de kerst chocolaatjes er rondom tegenaan en bovenop.
  • 8 Snijd de cake in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté