1 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Gevulde courgette met blauwe kaas en hazelnoot

Gevulde courgette met blauwe kaas en hazelnoot

ingrediënten


15 min
1 personen
2 eetlepels hazelnoten
50 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie
1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

zakje mix voor bechamelsaus

benodigdheden

kleine ovenschaal

  • 1 Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en houd apart. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Hol de halve courgettes uit met een lepeltje en leg ze in de ovenschaal. Hak het vruchtvlees fijn en bak met het gehakt, de knoflook en tijm in de olie. Breng op smaak met zout en peper en vul de courgettes.
  • 3 Schep de saus over de gevulde courgettes en verdeel de kaas en hazelnoten erover. Bak de courgettes in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Lekker met een salade.

bereidingstip

Vervang de hazelnoten in dit recept door pijnboompitten.. Bestrooi met zachte geitenkaas, belegen kaas of een andere kaas naar keuze in plaats van blauwe kaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 47 gram