gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Gevulde courgette met walnoten en mozzarella

Gevulde courgette met walnoten en mozzarella

ingrediënten


15 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram witbroodkruim
1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Kook de courgettes 3-4 minuten. Spoel er koud water over. Snijd in de lengte een dunne reep van de courgettes af.
  • 2 Snijd de courgettes langs de randen iets in en hol de groenten met een theelepel uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui, knoflook en het courgettevruchtvlees 3-4 minuten.
  • 5 Neem van de warmtebron en meng de mozzarella, walnoten, dille, het broodkruim en ei erdoor. Breng deze vulling op smaak met zout en peper.
  • 6 Vul de courgettes en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • 7 Besprenkel met de rest van de olie en dek af met aluminiumfolie. Zet circa 15 minuten in de oven.
  • 8 Verwijder het folie en bak nog circa 10 minuten verder.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté