6 personen
gemiddeld
30 min.
brunch, ontbijt
home recepten Gevulde flensjes

Gevulde flensjes

ingrediënten


30 min
6 personen
snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kop rooibosthee
6 gedroogde appels
6 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Klop een beslag van de bloem, een snufje zout, ei en melk. Bak een stapel flensjes van het beslag. Laat afkoelen.
  • 2 Laat de abrikozen en appeltjes wellen in de warme thee. Giet na 20 minuten door een zeef en pureer het fruit met een snufje kaneelpoeder.
  • 3 Bestrijk de flensjes met de vulling en rol stevig op. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd de rolletjes in stukjes en leg ze met de snijkant naar boven op een schaaltje.

bereidingstip

Deze gevulde flensjes zijn ook erg lekker met een fruitspread. Laat 200 gram diepvriesbosvruchten of -aardbeien ontdooien en pureer het fruit met een paar eetlepels ricotta of mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram