4 personen
gemiddeld
55 min.
bijgerecht
recepten Gevulde groenten met feta en pesto

Gevulde groenten met feta en pesto

ingrediënten


55 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groenten in de lengte doormidden en verwijder een klein deel van het vruchtvlees zodat er een langwerpige opening ontstaat.
  • 2 Leg de groenten op het snijvlak op de bakplaat. Bak de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Keer ze om en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de snijvlakken van de groenten met de pesto en verdeel de feta erover.
  • 4 Zet nog circa 10 minuten terug in de oven. Lekker met pasta en een salade met zongedroogde tomaten en olijven.

bereidingstip

Maak zelf een heerlijke walnoot-rucolapesto. Hak 50 gram gepelde walnoten, 1 teen grof gehakte knoflook, 25 gram rucola, 25 gram basilicum, 25 milliliter walnootolie, ca. 75 milliliter milde olijfolie en zout en peper naar smaak in een keukenmachine tot een grove pesto.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 14 gram