4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde groenten met walnootpesto en feta

Gevulde groenten met walnootpesto en feta

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de bakplaat in.
  • 2 Snijd de groenten in de lengte doormidden en verwijder een klein deel van het vruchtvlees zodat er een langwerpige opening ontstaat.
  • 3 Leg de groenten op het snijvlak op de bakplaat.
  • 4 Bak de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 5 Keer ze om en leg ze in een ovenschaal.
  • 6 Bestrijk de snijvlakken van de groenten met de pesto en verdeel de feta erover.
  • 7 Zet nog circa 10 minuten terug in de oven.
  • 8 Lekker met pasta en een salade met zongedroogde tomaten en olijven.

bereidingstip

Lekker met een walnoot-rucolapesto van gepelde walnoten, grof gehakte knoflook, rucola, basilicum, walnootolie, milde olijfolie en zout en peper naar smaak.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté