2 personen
hoofdgerecht
recepten Gevulde groenten met walnootpesto en feta

Gevulde groenten met walnootpesto en feta

ingrediënten


2 personen
200 gram feta
8 eetlepels pesto
2 courgettes
2 aubergines

benodigdheden

1 snufje peper en zout

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de bakplaat in.
  • 2 Snijd de groenten in de lengte doormidden en verwijder een klein deel van het vruchtvlees zodat er een langwerpige opening ontstaat. Leg de groenten op het snijvlak op de bakplaat. Bak de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar, keer ze om en leg ze in een ovenschaal.
  • 3 Bestrijk de snijvlakken van de groenten met de pesto en verdeel de feta erover. Zet nog circa 10 minuten terug in de oven.
  • 4 Lekker met pasta en een salade met zongedroogde tomaten en olijven.

bereidingstip

Wijntip: Gato Negro sauvignon blanc. Serveertip: lekker met een walnoot-rucolapesto van gepelde walnoten, grof gehakte knoflook, rucola, basilicum, walnootolie, milde olijfolie en zout en peper naar smaak.

Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip