4 personen
gemiddeld
70 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde groentenschotel

Gevulde groentenschotel

ingrediënten


70 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

75 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kruidenbouillon van tablet
250 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de courgettes, de aubergines en de paprika's overlangs doormidden.
  • 2 Hol ze uit en zet het uitgesneden vruchtvlees van de courgettes en de aubergines apart.
  • 3 Snijd kapjes van de tomaten, hol ze uit en voeg sap en vruchtvlees bij dat van de courgettes en de aubergines.
  • 4 Vet de ovenschaal in met olijfolie. Zet de uitgeholde groenten naast elkaar in de ovenschaal en bestrijk de randen van de groentebakjes met olijfolie. Giet de helft van de bouillon in de schaal.
  • 5 Verhit drie eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 6 Bak de tomatenpuree even mee. Schep het vruchtvlees van de groenten erbij en bak dit even mee. Giet de rest van de bouillon erbij en stoof nog 2 minuten.
  • 7 Meng van de warmtebron af de kaas, het broodkruim en de kruiden erdoor en vul de groentebakjes met dit mengsel. Zet de kapjes op de tomaten.
  • 8 Sprenkel de rest van de olijfolie over de groenten en zet het gerecht 40 minuten in het midden van de oven.

wijnadvies

We houden het op Italiaans wit: Villa Mondi Soave houdt erg van groenten. En mocht u toevallig de hand kunnen leggen op Verdicchio dei Castelli di Jesi dan moet u dat zeker niet nalaten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté