4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde haasbiefstuk op een herfstbedje

Gevulde haasbiefstuk op een herfstbedje

ingrediënten


60 min
4 personen
3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 bieten

dit product is niet beschikbaar

400 gram rosevalaardappels
400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram bleu d'auvergne

dit product is niet beschikbaar

500 gram haasbiefstukken

  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Snijd de biefstukken voorzichtig in aan de zijkant zodat een kleine holte ontstaat en vul deze met een blokje kaas.
  • 2 Knoop eventueel een touwtje om het vlees zodat de holte dicht blijft. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en steek een stukje rozemarijn onder het touw.
  • 3 Schep de pompoen, de aardappels, de bieten, de tijm, de rest van de rozemarijn en de knoflook samen met de olie, zout en peper om in een ovenschaal.
  • 4 Bak de groenten in circa 40 minuten in het midden van de oven gaar en mooi bruin.
  • 5 Verwarm het vloeibaar bakproduct en bak de biefstukken aan beide kanten circa 4 minuten tot ze rosé zijn en de kaas licht gesmolten is.
  • 6 Serveer met de geroosterde groenten.

bereidingstip

De Roseval-aardappelen kunnen worden vervangen door krieltjes of pastinaak.

wijnadvies

Een nogal stevige vulling gaat over al te lichte wijn heen. Kies daarom rood met flink wat body. Schenk eens lekker Sensi Chianti Riserva, Vega Real Ribera del Duero Roble of Indomita Cabernet Sauvignon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 39 gram