4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels

Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels

ingrediënten


40 min
4 personen
1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Verhit 2 eetlepels van de olijfolie en bak hierin de wortel, ui en bleekselderij circa 4 minuten met nootmuskaat, zout en versgemalen peper.
  • 3 Verdeel dit mengsel over de hamplakken. Vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal.
  • 4 Meng de bouillon met de crème fraîche en giet dit mengsel over de hamrolletjes. Bestrooi met de kaas en zet de rolletjes circa 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin. Schep de rozemarijn erdoor en bestrooi met zout. Serveer de aardappels bij de hamrolletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté