4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kaboutermutsjes

Gevulde kaboutermutsjes

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

200 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke rozijnen
3 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

200 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote ovenschaal

  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer tegelijk met het hete water de ketchup, rozijnen en het komijnpoeder door de couscous en laat even staan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de puntpaprika’s in de lengte. Snijd de steeltjes eruit en verwijder de zaadjes.
  • 3 Leg de paprika’s met de open kant naar boven naast elkaar in de ovenschaal. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de sjalot 1 minuut op een lage stand.
  • 4 Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Bestrooi met zout en peper. Schep de mais met de couscous door het gehakt en vul de paprika’s met dit mengsel.
  • 5 Meng de peterselie met de geraspte kaas en bestrooi de paprika’s hiermee. Bak de gevulde paprika’s in de oven in circa 15 minuten gaar en bruin.
  • 6 Serveer de gevulde kaboutermutsen op de spinazie.

bereidingstip

Nog meer groente: maak er een komkommersalade bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté