6 personen
gemiddeld
165 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kalkoen met bessenglazuur

Gevulde kalkoen met bessenglazuur

ingrediënten


165 min
6 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels bosbessenjam

dit product is niet beschikbaar

150 gram katenspek

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

12 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 kleine kalkoenen

  • 1 Leg de kalkoen (afgedekt) 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Meng de bleekselderij, de appel, de abrikozen, het broodkruim, de noten, de tijm en zout en peper. Vul de kalkoen met dit mengsel.
  • 3 Bestrooi de kalkoen met zout en peper. Steek de buikholte dicht met cocktailprikkers.
  • 4 Leg 2 grote stukken bakpapier kruislings in de braadslee. Bedek de bovenkant van de kalkoen met het katenspek. Leg de kalkoen op het bakpapier. Vouw het bakpapier omhoog en bind het dicht met het keukengaren.
  • 5 Schuif de braadslee in het midden van de oven en braad de kalkoen in 2-2,5 uur gaar.
  • 6 Verwarm de ingrediënten voor het glazuur. Laat dit iets inkoken, zodat het stroperig wordt.
  • 7 Vouw het bakpapier open. Bestrijk de kalkoen met het glazuur en zet hem nog 15 minuten in de oven of 5 minuten onder een hete ovengrill.

wijnadvies

Erg smakelijk met een stevige Chardonnay. Yellow Tail, Indomita Reserve of Montalto. Ook rood van de pinot noir laat zich smaken: Domaine Brunet of Bourgogne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 54 gram