4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gevulde kalkoenfilet met geroosterde pompoen en kruidencouscous

Gevulde kalkoenfilet met geroosterde pompoen en kruidencouscous

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

25 gram pompoenpitten
1 kilogram pompoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel hete pepersaus
theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ras el hanout
4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 gedroogde chilipeper
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

750 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

750 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Wel de abrikozen in lauwwarm water. Begin daarna met de pompoen. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Meng de ras el hanout met de olijfolie, koriander, pepersaus en ½ theelepel zout. Schep de pompoen erdoor en rooster deze circa 35 minuten op een bakplaat in het midden van de oven.
  • 3 Rooster de pompoenpitten de laatste 8-10 minuten mee. Snijd de kalkoen als dikke filets in 4 gelijke porties.
  • 4 Snijd deze horizontaal in, maar niet helemaal door. Hak de gewelde abrikozen en de pruimen fijn.
  • 5 Meng ze met de ui, knoflook, rode peper en cranberrycompote. Vul de kalkoenfilets met dit mengsel.
  • 6 Steek de filets dicht met een prikker en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de gevulde filets in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd warm in de oven.
  • 7 Bereid intussen de couscous met de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de overige ingrediënten voor de couscous erdoor. Serveer de gevulde kalkoenfilets met de couscous en de geroosterde pompoen.

bereidingstip

Vervang in dit recept de cranberrycompote door sinaasappelmarmelade of abrikozenjam. . Neem dadels in plaats van pruimen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1025 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 102 gram
eiwit 63 gram