4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram warme melk
500 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram katenspek

dit product is niet beschikbaar

125 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

100 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

4 cocktailprikkers

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen.
  • 2 Scheur de blaadjes spinazie iets kleiner. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak de spinazie 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen.
  • 3 Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht.
  • 4 Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers.
  • 5 Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree.
  • 7 Serveer de gevulde kalkoenfilets met de aardappel-knolselderijpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté