4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde karbonade met prei en puree

Gevulde karbonade met prei en puree

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
100 milliliter vloeibaar bakproduct
1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 dikke ribkarbonades
2 eetlepels mosterd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

4 plakjes belegen kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

4 plakjes gekookte ham

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

750 gram aardappels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

35 gram paneermeel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

500 gram preien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 milliliter melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 mespunt nootmuskaatpoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de karbonades horizontaal in tot op het bot. Klap het vlees open en bestrijk de binnenkanten met mosterd.
  • 2 Verpak de kaas in de ham en leg dit op de opengeklapte karbonades. Vouw ze dicht en steek ze vast met een prikker.
  • 3 Kook de aardappelen met zout gaar in circa 20 minuten.
  • 4 Meng de eieren met zout, peper en olie. Strooi het paneermeel op een bord. Haal de karbonades eerst door het eimengsel en daarna door paneermeel.
  • 5 Kook de prei met zout 15 minuten.
  • 6 Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 5 minuten per kant goudbruin. Zet de karbonades 10 minuten in de warme oven.
  • 7 Stamp de gare aardappelen met een klontje boter, de melk, zout, peper en nootmuskaat tot puree.
  • 8 Verdeel de rest van de boter over de gare prei. Serveer het vlees met de prei en de puree.

bereidingstip

Zet de gare prei bestrooid met een beetje kaas bij het vlees in de oven. . Voeg aan de aardappelpuree eens 1 eetlepel kerriepoeder toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 51 gram