4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Gevulde kastanjechampignons met walnoten en macadamia

Gevulde kastanjechampignons met walnoten en macadamia

ingrediënten


20 min
4 personen
12 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

60 gram macadamianoten

dit product is niet beschikbaar

12 grote kastanjechampignons
theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode puntpaprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verwijder de steeltjes van de champignons en wrijf de paddenstoelen in met de rest van de olijfolie. Schep steeds 1 theelepel van het paprikamengsel in de paddenstoelen en bak ze circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Rooster intussen de macadamianoten en het sesamzaad goudbruin in een droge, hete koekenpan. Hak de noten in stukjes en voeg de komijn en koriander toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg steeds 3 gevulde champignons op een bordje, bestrooi met het macadamiamengsel en garneer met munt.

bereidingstip

Vervang de macadamia’s door hazelnoten.

wijnadvies

Kies bij de notige smaken van dit recept voor zacht wit met niet te veel zuren, bijvoorbeeld Pinot Blanc van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 6 gram