4 personen
uitdagend
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kip

Gevulde kip

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

braadslede

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ingrediënten voor de vulling in een vijzel of keukenmachine. Spoel de kip van binnen en buiten onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier.
  • 2 Duw met de vingertoppen voorzichtig onder het borstvel van de kip zodat dit los komt van het vlees, maar maak het niet kapot. Duw vanaf de borst ook het vel van de poten los.
  • 3 Duw de vulling tussen het vlees en het vel en verdeel goed over het vlees. Dit zal niet lukken bij de rug van de kip, laat deze voor wat hij is. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en smeer rondom in met wat boter of olie en bestrooi met wat grof zout.
  • 4 Giet 100 ml water rond de kip en leg de ui, bleekselderij en tijm ernaast. Schuif de kip in de oven en bak in circa 1,5 uur gaar. Verhoog de oventemperatuur het laatste half uur naar 180°C.
  • 5 Haal de braadslede uit de oven en giet het citroensap over de kip. Giet de jus door een zeef. Serveer de kip met de gezeefde citroenjus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté