4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kip met sinaasappel en hazelnoten

Gevulde kip met sinaasappel en hazelnoten

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

50 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

5 cocktailprikkers

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Kneed het gehakt met de hazelnoten, sinaasappelrasp, het ei, zout en peper.
  • 3 Vul de kip met het gehaktmengsel en steek dicht met een prikker.
  • 4 Leg de kip in een braadslede of ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  • 5 Meng de olie met de boter en giet dit over de kip. Braad de kip circa 25 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Boen 1 sinaasappel schoon en snijd deze in dunne plakken. Houd apart.
  • 7 Pers de overige 2 sinaasappels uit en voeg het sap met de rozemarijn toe aan de kip.
  • 8 Stoof de kip nog circa 30 minuten in de oven en giet het braadvet af en toe eroverheen.
  • 9 Bestrijk de sinaasappelplakken met de honing en prik ze op de kip. Zet nog circa 10 minuten in de oven.
  • 10 Lekker met broccoli en krieltjes met schil uit de oven.

bereidingstip

Rooster krieltjes met olijfolie in een aparte ovenschaal tijdens het bereiden van de kip. Serveer alles bij elkaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 71 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 44 gram