4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kipfilet met pikante pesto

Gevulde kipfilet met pikante pesto

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 snee wit brood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 satéprikkers

keukengaren

  • 1 Rooster de boterham lichtbruin en verkruimel deze zo fijn mogelijk.
  • 2 Snijd de kipfilets in de lengte open en klap het vlees uit tot een lapje.
  • 3 Sla de filets iets platter en bestrooi rondom met zout en peper.
  • 4 Meng het broodkruim met de pesto en verdeel dit over de filets.
  • 5 Beleg met 2 stukjes bosui en sla het vlees hieromheen dicht of rol het op.
  • 6 Steek vast met een prikker of bind vast met keukengaren.
  • 7 Verhit de olie en bak hierin de kipfilet rondom.
  • 8 Laat op een lage stand in circa 20 minuten garen en keer het vlees regelmatig.
  • 9 Voeg eventueel een paar eetlepels water toe.
  • 10 Lekker met rijst of couscous en gewokte groenten.

bereidingstip

Lekker met een fijne pikante pistachekorianderpesto van pistachenoten, grof gehakte knoflook, citroenschil, rode peper, komijn, olijfolie, koriander, peterselie en zout en peper naar smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 31 gram