4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kipfilet met pistachepesto

Gevulde kipfilet met pistachepesto

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 snee witbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

keukengaren

  • 1 Rooster de boterham lichtbruin en verkruimel deze zo fijn mogelijk.
  • 2 Snijd de kipfilets in de lengte open en klap het vlees uit tot een lapje. Sla de filets iets platter en bestrooi rondom met zout en peper.
  • 3 Meng het broodkruim met de pesto en verdeel dit over de filets. Beleg met 2 stukjes bosui en sla het vlees hieromheen dicht of rol het op. Steek vast met een prikker of bind vast met keukengaren.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de kipfilet rondom. Laat op een lage stand in circa 20 minuten garen en keer het vlees regelmatig. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe.
  • 5 Lekker met rijst of couscous en gewokte groenten.

bereidingstip

Maak zelf een fijne pikante pistache-korianderpesto. Hak 50 gram pistachenoten, 1 grof gehakte teen knoflook, een klein stukje citroenschil, 1 klein stukje rode peper (zonder zaadjes), een mespunt komijn, ca. 100 milliliter olijfolie, 30 gram koriander, 20 g peterselie en zout en peper naar smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 31 gram