- 1 Verwarm de oven op 150°C. Maak met de vingers het vel van de kipkarbonades voorzichtig los, maar laat het aan twee kanten vastzitten.
- 2 Maal de tomaatjes met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een dikke pasta en duw deze onder het vel van de kipkarbonades.
- 3 Bestrijk het vel met wat boter en bestrooi de karbonades rondom met peper en zout.
- 4 Leg ze in een ovenschaaltje en giet de witte wijn erlangs. Bak ze in circa 60 minuten gaar en bruin.
bereidingstip
Lekker met rijst, pasta of frietjes.
wijnadvies
Heerlijk met een joviale rosé. Denk aan Chileense Qué Mas, Zuid-Afrikaanse Danie de Wet of Australische Stoney Creek. Ook stevig wit zoals Chardonnay Reserva van Indomita kan prima. En de rooddrinkers komen aan hun trekken met Hoop Huis Droë Rooi of - erg lekker - Bourgogne Pinot Noir.