4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde kipkarbonades

Gevulde kipkarbonades

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

10 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zachte boter

dit product is niet beschikbaar

8 kleine kipkarbonades
4 grote kipkarbonades

  • 1 Verwarm de oven op 150°C. Maak met de vingers het vel van de kipkarbonades voorzichtig los, maar laat het aan twee kanten vastzitten.
  • 2 Maal de tomaatjes met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een dikke pasta en duw deze onder het vel van de kipkarbonades.
  • 3 Bestrijk het vel met wat boter en bestrooi de karbonades rondom met peper en zout.
  • 4 Leg ze in een ovenschaaltje en giet de witte wijn erlangs. Bak ze in circa 60 minuten gaar en bruin.

bereidingstip

Lekker met rijst, pasta of frietjes.

wijnadvies

Heerlijk met een joviale rosé. Denk aan Chileense Qué Mas, Zuid-Afrikaanse Danie de Wet of Australische Stoney Creek. Ook stevig wit zoals Chardonnay Reserva van Indomita kan prima. En de rooddrinkers komen aan hun trekken met Hoop Huis Droë Rooi of - erg lekker - Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 31 gram