gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gevulde koeken

Gevulde koeken

ingrediënten


25 min
12 blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

250 glazen boter
200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de amandelspijs met de citroenrasp en 1 losgeklopt ei. Vorm 12 balletjes ervan.
  • 2 Rol de helft van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Steek er 12 rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Leg op elk deegrondje een bolletje amandelspijs en druk deze een beetje plat. Bestrijk de deegranden rondom de amandelspijs met losgeklopt ei.
  • 3 Rol de rest van het deeg ook uit tot een dunne lap en steek er weer 12 rondjes uit. Leg ze op de amandelspijs en druk de randen goed dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei en leg in het midden een amandel erop. Bak de koeken circa 15 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Maak zelf het amandelspijs voor deze gevulde koeken: hak 250 gram amandelen met 250 gram suiker fijn in een keukenmachine. Voeg 1 ei en de rasp van ½ citroen toe en meng dit tot amandelspijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 8 gram