4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Gevulde komkommerbootjes

Gevulde komkommerbootjes

ingrediënten


15 min
4 personen
snufje kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram ham-preisalade
100 gram tonijnsalade

dit product is niet beschikbaar

100 gram zalmsalade

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

100 gram filet americain

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de rucola over de borden. Snijd de komkommer in 6 gelijke stukken. Snijd de stukken in de lengte door en hol ze met behulp van een lepeltje uit.
  • 2 Vul vier komkommerbootjes met filet Americain en bestrooi met uiringetjes.
  • 3 Vul vier andere bootjes met zalmsalade.
  • 4 Vul de overige 4 bootjes met ham-preisalade en strooi er een beetje kerriepoeder op. Verdeel de bootjes over de borden.

bereidingstip

Serveersuggestie: eet hier warme toast of stokbrood bij.

wijnadvies

Droge sherry, fino of manzanilla, of een droge witte wijn als Muscadet of sauvignon de Touraine smaken hier perfect bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 8 gram