4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde makreel

Gevulde makreel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

25 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

25 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kleine verse makrelen

benodigdheden

8 cocktailprikkers

  • 1 Spoel de makrelen af en dep ze droog.
  • 2 Voeg de rozijnen, zout, peper, het kaneelpoeder, de peterselie en de dille toe, bak 2 minuten en laat alles afkoelen.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de noten en pijnboompitten toe en bak ze 1 minuut mee.
  • 4 Strooi bloem op een bord. Kluts de eieren in een diep bord en strooi paneermeel op een derde bord. Vul de makrelen met het ui-notenmengsel en maak ze dicht met prikkers.
  • 5 Haal de vis eerst door de bloem, dan door de eieren daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie en bak de gevulde vis in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 6 Garneer de vis met partjes citroen en serveer met een Turkse herderssalade (zie www.boodschappen.nl).

wijnadvies

Vul het glas met pittig wit: Muscadet sur Lie of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 30 gram