4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
home recepten Gevulde omelet met vega-gehakt en bosui

Gevulde omelet met vega-gehakt en bosui

ingrediënten


25 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd elke bosui in 6 stukken. Halveer eventueel het dikkere, witte gedeelte. Klop de eieren los met de sojasaus, sesamolie en gember.
  • 2 Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin 4 dunne omeletten van het eimengsel.
  • 3 Verhit intussen de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan en bak hierin de knoflook en bosui circa 3 minuten. Voeg de sugarsnaps en het vegetarische gehakt toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de omeletten op een bord, schep de vulling erop en klap dubbel. Bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Serveer de omelet met rijst als je dit gerecht als hoofdgerecht wilt eten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate