4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde paprika met gekruide risotto

Gevulde paprika met gekruide risotto

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort mee. Voeg al roerend in circa 20 minuten beetje bij beetje de bouillon toe, tot de rijst beetgaar is. Voeg pas meer bouillon toe als de rijst de vorige portie bijna heeft opgenomen en blijf voortdurend over de bodem roeren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Schakel de warmtebron uit en roer de Italiaanse kruiden, tomaatjes en citroenrasp door de rijst.
  • 3 Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg ze met de bolle kant naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de risotto erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de risotto.
  • 4 Bak de paprika’s circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en maal nog wat peper erover.

bereidingstip

In dit recept voor gevulde puntpaprika's met gekruide risotto kun je de puntpaprika's vervangendoor rode, groene of gele paprika’s. Bak ze dan minimaal 15 minuten voordat je ze vult. . De mozzarella in deze gevulde puntpaprika's met gekuirde risotto kan goed vervangen worden door een andere kaas die goed smelt, zoals brie of zachte geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 23 gram