4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde paprika met rosti

Gevulde paprika met rosti

ingrediënten


25 min
4 personen
750 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en versgemalen peper toe en bak het rul. Schep de tijm erdoor.
  • 3 Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steel zitten. Bestrooi de binnenkant van de paprika's met zout.
  • 4 Meng de feta door het gehakt. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze in een lage ovenschaal circa 30 minuten in de oven.
  • 5 Bak intussen in de rest van de olie de rösti goudbruin. Voeg zout en versgemalen peper toe. Serveer de paprika's erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 36 gram