-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het kapje
van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet
de paprika’s in de ovenschaal. Snijd eventueel
een dun plakje van de onderkant, zodat ze stevig
staan.
-
2
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit ⅔ van
de knoflook ca. 1 min. Houd een flinke handvol
spinazie apart en doe de rest van de spinazie in
porties in de pan. Laat het blad slinken en het
vocht verdampen.
-
3
Neem de pan van de warmtebron. Meng er
de ricotta en Parmezaanse kaas door. Breng
op smaak met peper. Schep het spinaziericottamengsel
in de paprika’s. Leg het kapje er
weer op.
-
4
Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in
ca. 25 min. gaar. Meng intussen de yoghurt met
de laatste teen knoflook, peper en eventueel zout.
-
5
Verdeel de apart gehouden spinazie over
4 borden. Zet er de gevulde paprika’s op. Schep
er de knoflookyoghurt bij.
bereidingstip
Bestrooi de yoghurt met 4 fijngehakte takjes
dille en zet er de geroosterde paprika’s op.. Lekker met witte rijst gemengd met verse
dille.