4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde paprika’s met geroosterde groente

Gevulde paprika’s met geroosterde groente

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

1 grote courgette

dit product is niet beschikbaar

2 kleine courgettes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels groene olijven

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

150 gram panko

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Meng het broodkruim met de helft van de knoflook, de kappertjes, olijven, tomaten, peterselie en de helft van de olijfolie. Vul de paprika’s hiermee en leg op een bakplaat.
  • 2 Meng de courgette, wortel, rode ui, krieltjes, de rest van de knoflook en overige olijfolie in een ovenschaal. Zet de ovenschaal en bakplaat met paprika’s in de oven en rooster in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Schep de groenten in de ovenschaal halverwege de baktijd om.
  • 3 Voeg zodra de geroosterde groenten klaar zijn de azijn en mosterd toe en schep om. Serveer direct met de gevulde paprika’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 12 gram