4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

50 gram geitenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes parmaham

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Vermeng de azijn, de kruiden, de honing en de olijfolie met elkaar en giet dit over de courgetteplakken. Dek af en laat circa 1 uur marineren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kaas in 8 bergjes op de bakplaat.
  • 3 Zorg voor genoeg ruimte tussen de bergjes omdat de kaas nog uit gaat lopen. Bak de kaas in circa 10 minuten goudbruin en laat de kaascrackers buiten de oven afkoelen tot ze helemaal hard zijn.
  • 4 Leg de plakken ham plat op het werkblad en leg op elke plak ham een plak courgette.
  • 5 Verdeel hierop in het midden 1 eetlepel geitenroomkaas. Rol de plakken ham op.
  • 6 Schep de kaascrackers voorzichtig van de bakplaat en leg op elk bord 2 kaascrackers. Verdeel er de rucola over en leg er een hamrolletje op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 19 gram