4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gevulde perzik met mascarpone-yoghurt

Gevulde perzik met mascarpone-yoghurt

ingrediënten


15 min
4 personen
munt
honing
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram volle yoghurt
250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

6 perziken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

100 gram chocoladekoekjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Maal de chocoladekoekjes fijn. Voeg de eidooier, boter en cacao toe en meng goed. Verwarm de oven voor op 175ºC. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Hak ze fijn en houd apart.
  • 2 Halveer de perziken en verwijder de pit. Schep 1 eetlepel vruchtvlees uit elke perzikhelft en prak fijn. Meng met het koekjesmengsel en verkruimel dit over de perzikhelften.
  • 3 Leg de perzikhelften met de vulling naar boven in de ovenschaal en rooster circa 35 minuten in de oven. Meng intussen de mascarpone met de yoghurt, citroenrasp, -sap, vanille-aroma en honing.
  • 4 Strijk de mascarpone-yoghurt uit over borden en leg de perziken erop. Bestrooi met de amandelen en garneer met munt. Besprenkel met nog wat honing en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté