eenvoudig
15 min.
home recepten Gevulde pitabroodjes met pikante tonijnsalade

Gevulde pitabroodjes met pikante tonijnsalade

ingrediënten


15 min
8 bladeren ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

8 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de tonijn met de rode peper, bosui en peterselie. Roer het limoensap en de mayonaise door elkaar en schep deze saus door de tonijn. Dek af en laat op smaak komen in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de pitabroodjes een beetje vochtig en bak ze in de oven in circa 5 minuten knapperig. Laat iets afkoelen en snijd open tot een envelopje. Laat helemaal afkoelen.
  • 3 Duw een blad sla in de opening van de broodjes en schep hier een lepel tonijnsalade op. Zet de gevulde pitabroodjes met pikante tonijnsalade met de opening naar boven tegen elkaar aan in een afsluitbare bak.

bereidingstip

Vervang in dit pitabroodjes recept de tonijn door gerookte makreelfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté