4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde pofaardappel met gegrilde zalmvlokken en mangosalsa

Gevulde pofaardappel met gegrilde zalmvlokken en mangosalsa

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 zakken pofaardappelen
2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

sjalot

dit product is niet beschikbaar

mango

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

grillpan

  • 1 Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de rode peper met de mango, sjalot, 2 tl limoenrasp en 1 el limoensap. Hak 1 takje peterselie fijn, voeg toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de knoflooksaus met de yoghurt. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan voor.
  • 3 Bestrijk de zalmfilet met de olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de zalmfilet op de hete barbecue, of in de grillpan, in 2-3 min. per kant lichtbruin en vanbinnen net gaar. Verdeel de zalmfilet in mooie vlokken.
  • 4 Snijd de aardappelen over de lengte in en duw ze iets open. Verdeel de yoghurtsaus, zalmvlokken en mangosalsa over de aardappelen. Hak het laatste takje peterselie grof en garneer de aardappelen ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 468 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 20 gram