- 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2 Snijd de pompoen doormidden in de lengte en haal de zaden en draden er met een lepel eruit.
- 3 Smeer de pompoen aan de snijkant in met olijfolie en bak de pompoen 40 minuten in de oven.
- 4 Maak ondertussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- 5 Giet de kikkererwten af en meng met de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder. Bak de kikkererwten 30 minuten in de oven.
- 6 Bak de spinazie kort in 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
- 7 Snijd de ui in halve maantjes en bak deze 15 minuten in 1 eetlepel olijfolie en balsamicoazijn op middel-laag vuur.
- 8 Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.
- 9 Meng in een saladekom de bulgur, geroosterde kikkererwten, 3/4 van de granaatappelpitjes, spinazie en ui.
- 10 Hol de pompoen uit als deze is afgekoeld, laat nog ongeveer 1 cm langs de rand en op de bodem zitten.
- 11 Vul de uitgeholde pompoen met het bulgur mengsel.
- 12 Serveer met de granaatappelpitjes en blaadjes peterselie.