2 personen
hoofdgerecht
home recepten gevulde pompoen met bulgur

gevulde pompoen met bulgur

ingrediënten


2 personen
1 takje peterselie
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel balsamicoazijn
1 rode ui
150 gram spinazie
rijpe granaatappel
400 gram kikkererwten
100 gram bulgur
1 middelgrote flespompoen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2 Snijd de pompoen doormidden in de lengte en haal de zaden en draden er met een lepel eruit.
  • 3 Smeer de pompoen aan de snijkant in met olijfolie en bak de pompoen 40 minuten in de oven.
  • 4 Maak ondertussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • 5 Giet de kikkererwten af en meng met de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder. Bak de kikkererwten 30 minuten in de oven.
  • 6 Bak de spinazie kort in 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
  • 7 Snijd de ui in halve maantjes en bak deze 15 minuten in 1 eetlepel olijfolie en balsamicoazijn op middel-laag vuur.
  • 8 Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.
  • 9 Meng in een saladekom de bulgur, geroosterde kikkererwten, 3/4 van de granaatappelpitjes, spinazie en ui.
  • 10 Hol de pompoen uit als deze is afgekoeld, laat nog ongeveer 1 cm langs de rand en op de bodem zitten.
  • 11 Vul de uitgeholde pompoen met het bulgur mengsel.
  • 12 Serveer met de granaatappelpitjes en blaadjes peterselie.