4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde pompoen met hoisin-gehakt

Gevulde pompoen met hoisin-gehakt

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels hoisinsaus
1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 kleine pompoen

benodigdheden

bakplaat

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen op een derde horizontaal door en schep de pitten eruit. Leg de pompoen met het snijvlak op de bakplaat of in de ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Kook de rijst.
  • 2 Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak het op een hoge stand rul. Voeg de tomatenpuree, hoisinsaus en 2 eetlepels water toe en laat het gehakt nog een paar minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Neem de pompoen uit de oven en keer om op een schaal. Schep de bosui door het gehakt en vul de pompoen ermee. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 31 gram