gemiddeld
50 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Gevulde pompoenbroodjes

Gevulde pompoenbroodjes

ingrediënten


50 min
6 amandelen

dit product is niet beschikbaar

6 pecannoten
200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kneed het gerezen deeg nogmaals door en verdeel in 12 gelijke balletjes. Druk de balletjes plat op het werkvlak en schep een lepel koude vulling in het midden.
  • 2 Bestrijk de randen van het deeg licht met water en vouw de randen om de vulling naar elkaar toe. Knijp de randen goed vast.
  • 3 Vorm van de pakketjes opnieuw een rond broodje en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Maak met de punt van een mes inkepingen in de broodjes. Duw een halve noot in het midden van elk broodje. Laat afgedekt met een schone doek nogmaals circa 30 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 182 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 8 gram