4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gevulde pompoenringen met notenspijs

Gevulde pompoenringen met notenspijs

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecannoten
2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het dikke gedeelte van de pompoenen in plakken van 2 cm dik en verwijder de pitten. Leg de plakken op de bakplaat en bestrijk met olie. Bak circa 10 minuten in het midden van de oven. Bewaar de rest van de pompoen en gebruik bijvoorbeeld voor een soep of puree.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui in circa 5 minu­ten lichtbruin. Maal in de keukenmachine de pecannoten met de gefruite ui, tijm, eidooier, zout en peper tot een fijn mengsel.
  • 3 Neem de pompoenringen uit de oven en vul de holtes met de notenspijs. Bak de pompoen nog 10­-15 minuten verder in de oven.

bereidingstip

Gebruik andere noten voor de spijs, zoals amandelen, walnoten of hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram