4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Gevulde portobello's

Gevulde portobello's

ingrediënten


30 min
4 personen
4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s
50 gram ricotta
2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten.
  • 2 Voeg het spek toe en bak op een lage stand knapperig.
  • 3 Roer de broodkruimels erdoor en bak even mee. Schep dit uit de pan door de ricotta en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de stelen van de portobello’s. Bestrijk de randen van de paddenstoelen met een kwastje met de resterende olie en zet de paddenstoelen met de holtes naar boven in een ovenschaaltje.
  • 5 Verdeel de spekvulling over de holtes en leg er een takje tijm bovenop.
  • 6 Bak de portobello’s in de oven circa 25 minuten tot ze gaar zijn en de vulling goudbruin is.

bereidingstip

Steek eventueel een laurierblaadje in de portobello's voordat ze de oven in gaan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 8 gram