4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Gevulde portobello uit de oven

Gevulde portobello uit de oven

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes verse salie
2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje.
  • 2 Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
  • 3 Voeg spekblokjes, gehakte portobellostelen, knoflook, tijmblaadjes en salie toe en bak nog een paar minuten op lage stand. Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kaas door het paddenstoelenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal.
  • 5 Bak de portobello’s in circa 15 minuten gaar en bruin.

bereidingstip

Lekker met pasta of gebakken aardappelen en een salade.

wijnadvies

Hier past perfect de droge witte huiswijn bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 7 gram